Tsjechië

Door het diverse landschap in Tsjechië kun je zelf bepalen hoe uitdagend de route wordt. Het Reuzengebergte, Jeseník gebergte en het nationale park Podyjí kennen enkele flinke beklimmingen. De routes langs de rivieren Morava, Elbe en Eger hebben daarentegen weinig hoogteverschil. Liefhebbers van fietsvakanties kunnen in Tsjechië ook hun hart ophalen. Er zijn diverse internationale trajecten die door het land voeren, zoals de Greenway Praag-Wenen, de Iron Curtain Trail en de eurovelo Central-Europe. Vragen of meer weten over Tsjechië na het lezen van onderstaande artikelen? Kijk dan op de website van Czech Tourism

 

Sfeerimpressie Tsjechië
Sfeerimpressie Tsjechië
Bekijk dit inspirerende Unesco Czech Republic filmpje en krijg een idee van de vele mogelijkheden voor een fijne fietsvakantie in Tsjechië.
West-Bohemen op de fiets
West-Bohemen op de fiets
De Tsjechische regio West-Bohemen ligt maar zo'n 700 kilometer van Nederland en is bekend om haar kuuroorden en het ontstaan van de 'pils'.
Fietsen in Zuid-Moravië
Fietsen in Zuid-Moravië
Is wijn, lekker eten en fietsen jouw passie? Dan is Zuid-Moravië jouw ideale bestemming!
Fietsen in Zuid-Bohemen
Fietsen in Zuid-Bohemen
Talloze fietsroutes langs onder meer het Lipnomeer, UNESCO monumenten, rustige dorpjes, rivieren en het Boheemse Woud. Ontdek Zuid-Bohemen.
Fietsen in Noord-Bohemen
Fietsen in Noord-Bohemen
Mountainbiken en/of fietsen door prachtige natuurparken met gigantische rotsformaties en natuurlijk het Reuzengebergte. Noord-Bohemen lonkt.
Elberoute in Tsjechië
Elberoute in Tsjechië
Fiets door valeien, uitgestrekte laaglanden, middeleeuwse stadjes en rotsformaties langs de Elbe en leer lokale mythen en legenden kennen.
De Morava route in Tsjechië
De Morava route in Tsjechië
Morava is bij de meeste buitenlandse toeristen nog onbekend. De streek kent zowel vlakke landschappen en sluizen als bergen.